Kontaktid

www.kassiabi.ee
kodu@kassiabi.ee
infotelefon: 55571625
Kui soovid annetada:
Kassiabi MTÜ
IBAN EE902200221030561288, Swedbank
Annetustelefon: 900 9000 (kõne hind 5€)

Friday, March 1, 2013

Jasha soovib kepselda neljal jalal

See siin on Jasha. Ta saabus Kassiabi tuba kolme eelmise aasta lõpus ning võitis kohe kõikide südamed. Suuremat miilustajat on raske leida. Kohe, kui inimene tuppa astus, sattus kassike õhinasse ning asus innukalt suhtlema. Nurrus, tahtis pai, surus oma peakest inimese kaenlasse ja kippus sülle.
Jashal oli keerukas elusaatus - ta oli elanud tänaval, loomade hoiupaigas, saanud ka oma koju, kuid sellestki kahjuks ilma jäänud.
 
 
Kassiabisse sattudes oli Jashal käpavigastus - ta hoidis vasakut esikäppa krõnksus ega toetanud sellele. Liikus longates, kuid hüppas uskumatu osavusega kõige kõrgematele mööbliesemetele. Ja nende pealt otse inimesele kaela :) Just selleks, et saada tähelepanu ning pääseda otse inimese näo lähedale, mille vastu ennast siis andunult nühkima hakata, nurrupõrin kogu aeg saatjaks.
Kassiabilistele ei andnud Jasha käpp rahu. Niisama seda jätta ei saanud, seega suundus kassike üsna pea loomakliinikusse käpast röntgenpilti tegema. Saadi teada, et olukord on hull ning suunati Jasha edasi loomaortopeedide juurde, kes samuti nõustusid, et juhtum on raske, kuid keerulise operatsiooniga saaks loomakese käpa siiski päästa. Ortopeed ütles aga kohe, et kuni Jasha elab Kassiabis, ei ole mõtet operatsiooni ette võtta. Haav vajaks pidevat jälgimist ja puhastamist ning kass väga rahulikku õhkkonda taastumiseks.
Nagu meie lugejad juba teavad, sai Jasha varsti pärast arstilkäiku päris oma koju. Pererahvas oli kahel käel nõus teda pärast operatsiooni põetama. Ootasime aega, mil kooliõpetajast perenaisel saabub puhkus, et ta saaks pidevalt Jashakese jaoks olemas olla.
Kauaoodatud operatsioon toimus 27. veebruaril 2013. aastal Billy loomakliinikus. Arsti hinnangul läks see hästi. Jashal oli mõningaid raskusi narkoosist toibumisega, seetõttu viibis tema üleandmine pererahvale. Tegelikult ärkas Jasha alles kell kolm öösel. Toitu hakkas esimest korda võtma kell üks järgmisel päeval.
Praegu tunneb Jasha ennast hästi, kuigi kindlasti ei ole ta rahul ebamugava kipslahasega, mis tema käppa korralikult paigal hoiab.
Siin on operatsioonijärgsed pildid meie imearmsast, siidise kasuka, põriseva nurrumootori ja armastava loomusega Jashast, kellel on lõpuks ometi elus uskumatul kombel vedanud. Ta oleks võinud olla üks järjekordne tänavakass, kes kohmaka ja vigastatuna kaotab oma elu autorataste all või koera hambus. Ta oleks võinud olla kass, kes otsib kõhna ja nälginuna prügikastist toitu, magab krõbekülma pakasega lumehanges ja sureb noorena katku. Aga ta on hoopis kass, kes sai päästetud. Ta on kass, kellele anti võimalus elada pikka ja täisväärtuslikku elu. Kass, kes toob ja saab soojust, rahu, rõõmu ja armastust.

 
 
 
 
1.03.2013 Jasha käppa puhastati eile esimest korda. Piltidel on näha rauast konstruktsioon, mis käppa paranemise ajal toestab. Samuti on Jasha õlal näha õmblusarm - õlalt võeti nimelt luud alakäppa siirdamiseks.
 



 

No comments:

Post a Comment