Kontaktid

www.kassiabi.ee
kodu@kassiabi.ee
infotelefon: 55571625
Kui soovid annetada:
Kassiabi MTÜ
IBAN EE902200221030561288, Swedbank
Annetustelefon: 900 9000 (kõne hind 5€)

Sunday, March 31, 2013

Suured sõbrad - Toomas ja Rombike

Toomas ja Rombike, ülejäänud kaks kassipoissi Tupsununnude mehisest perekonnast, pesitsevad kahekesi teises hoiukodus. Hoiukodu perenaine jagab meiega uudiseid.

Esimesena hoiukodusse toodud kiisu sai omale üsna kiiresti nimeks Toomas. Sama kiiresti kui ta omale nime sai, muutus ta ka nurruloomaks. Esimesed päevad teeskles küll, et inimene talle kohe üldse ei meeldi, aga lõpuks andis alla ja nautis paisid täiel rinnal, nii pea pealt kui kõhu alt.
Kui Toomas puurist välja sai, peitus ta enamuse ajast diivani all. Ainult siis kui inimene oli ohutus kauguses või kui toas parasjagu kedagi ei olnud, oli ta piisavalt julge, et pista põske paar krõbinat ja võtta lonks vett. Pasteet on muidugi lemmik. Seda võiks lõpmatuseni süüa, kui vaid saaks.
Nädalake hiljem liitus meiega Rombike. Tema on juba natuke terasem tegelane. Seda saime teada kohe esimesel ööl. Puur ei olnud takistuseks, sealt andis vabalt välja murda. Ja seda päris mitu korda.. Olles nüüd vähe tugevamas puuris, asi enam nii lihtne ei ole ja tuleb harjuda sellega, et inimene pidevalt käib ja katsuda tahab. Aga iseloom hakkab vaikselt leebuma. Endiselt veel puurile lähenedes kostub väike sisin, aga pai laseb edukalt teha. On ka veel teesklusfaasis, et see talle ei meeldi, aga küll me tema suhtumise ka ümber muudame. Samm sammu haaval.
Hetkel veedavad sõbrad mõnusasti aega puuris üksteise peal lösutades. Kui puhatud juba piisavalt, siis ronib emb-kumb teisele selga ja närib kõrvaotsast – see tähendab et aeg on mänguks! Väänavad ja käänavad üksteist päris pikalt, vahepeal haaravad energiavarude täiteks paar krõbuskit ja lasevad jälle edasi. Vennalik müramine.
Lõpuks on ka isu mõlemal väga hea. Toomasega pole kordagi probleemi olnud, aga Rombike oli murelaps. Nüüd on sellega ka korras. Sööb teine korralikult ja pasteet samuti lemmik.
Toomas ja Rombike
Kõik neli tupsununnut on kenad terved ja pontsakad kassipoisid paksu tiheda karvaga. Vaatamata tänaval elatud kuudele oskavad nad eeskujulikult liivakasti kasutada. Tänasest (31.03.2013) alates on nad ka kiibitud ja vaktsineeritud. Toomas on juba broneeritud ja läheb varsti oma uude koju, kuid ülejäänud kolm on koduootel. Arvestama peaks vaid sellega, et nad vajavad kohanemisaega, kuid kuna nad on noored, on kodustamine ka sellevõrra lihtsam.
Kontakt: kodu@kassiabi.ee, 55571625

No comments:

Post a Comment