Kontaktid

www.kassiabi.ee
kodu@kassiabi.ee
infotelefon: 55571625
Kui soovid annetada:
Kassiabi MTÜ
IBAN EE902200221030561288, Swedbank
Annetustelefon: 900 9000 (kõne hind 5€)

Wednesday, January 23, 2013

Raporteerime

Tuba kolme ridades on vahepeal toimunud hõrenemine. Lisaks Jashale on oma kodu leidnud ka Elegante, kes läks Kassiabi hoiuabilise juurde hoiukodusse, kuid sai seal juba mõne päeva jooksul perenaisega nii suureks sõbraks, et perenaine polnud nõus temast enam loobuma :) Elegante saab omas kodus ilusti tubase eluga harjuda, keegi teda tagant ei torgi ja seltskonnalõviks muundumist ei oota. Just niimoodi sobibki meie kiisutüdrukule kõige rohkem. Ta käib juba täitsa vabatahtlikult puurist väljas ka, ilmaelu uudistamas! Vot see on edasiminek. Aga miks sotsialiseerumine eelmises kodus siis ei õnnestunud? Võib vaid arvata - täiesti võimalik, et Elegante lihtsalt ei usalda meesterahvaid. On ta ju peamiselt ikkagi naiste hoole all olnud.
 
Elegante
Meie juures ei ole enam ka Fedjat. Tema läks koos sõbranna Nastjaga vahelduseks tagasi oma eelmise hoidjatädi juurde. Tädi käis teda meie suures hoiukodus vaatamas ning nähes, kui õnnetu on kiisuke, viis ta koju tagasi, et teda poputada ja taas rõõmsamaks muuta. Fedja on aga siiski endiselt päris oma kodu otsinguil - kassitädi tervis on ju halb ning kahjuks ei saa ta kõiki kiisusid aidata, olgu ta süda nii suur kui tahes. Fedjal oleks kindlasti parem kuskil sellises kodus, kus ta saaks olla ainsaks lemmikuks ja kus pererahvas oleks vaid tema päralt. Või noh, ilmselt saaks ta läbi ka mõne sõbraliku ja leebe kiisuga, kui on piisavalt harjumisaega. Kuid nagu Elegante, vajab temagi kannatlikku ja hoolivat suhtumist.
 

Fedja
Vot sellised kolimised. Aga meie kaunis pikakarvaline Tomike on endiselt Kassiabis - pere, kes teda vaatamas käis, leidis endale juba lemmiku Kasside turvakodust. Nii et vaatamata sellele, et Tom on viimasel ajal olnud eriti tubli ja muutunud eriti kenaks ja kohevaks, ei ole tal veel oma inimesi :( Tervisemured on möödanik, vaktsiinid-rohud saadud, karv läikimas, endised kõhnad ribid kaetud korraliku rasvapolstriga - selline on Tom täna. Täiesti koduvalmis. Ja väga rahulolematu oma kitsas puuris ja dieettoidu peal, sest Tom arvab, et ta suudaks end väga kenasti vormis hoida hoopis jooksmise ja mängimisega ja mingit hirrrrrrmsat näljutamist ei ole üldse vaja. Kuniks ta aga koju saanud pole, veedab ta aega tormiliselt pallikesega mängides, põhjustades kontoritoas väikesi maavärinaid :)

Kes küll suudaks sellisele pilgule vastu panna?
Lisaks tuba ühele, tuba kahele, tuba kolmele ja Hermani isiklikule toale on Kassiabis veel olemas ka nn sinine tuba. See on koht, kus hoiame tagasihoidlikumaid kiisusid, kes vajavad rahulikku õhkkonda. Suures kassiseltskonnas poeksid nad lihtsalt peitu, muutuksid veelgi pelglikumaks ning jääksid külalistel kahe silma vahele. Sinine tuba on seega selline sanatooriumilaadne koht. Seal toas elas kuni kojusaamiseni Elegante ja samuti Seine, kes on ilmselt praeguseks hetkeks Kassiabi kuulsaim kass (Seine seiklustele saab nüüdsest kaasa elada siin).

Lõvitüdruk Seine
Praegu on sinise toa püsiasukaks Moona. Leebe, vaikne kass, kes tahab esmalt inimesega tuttavaks saada ning alles seejärel nurruloomaks muutub. Aga kes on öelnud, et tuleb end kergelt kätte anda?!
 
Moona põrnitseb kahtlustavalt
Lisaks on sinises toas mõnda aega elanud oma puuriga Nurrik. Nurrik peab kahjuks puuris olema, sest teiste kassidega ei soovi ta eriti tutvust teha, pigem sisiseb ja tahab rünnata. Ehk on see jäänuk sellest ajast, kui Nurrikul olid pojad ja ta neid kaitsma pidi? Kes teab. Igatahes inimesega omavahele jäädes on Nurrik väga armas kiisu, kes oma nime igati õigustab. Tal on vaikne kerge samm ja graatsilised liigutused. Tal on palju energiat ja mängulusti ja uudishimu, kuid samas ka paras annus isepäisust. See tähendab seda, et igaühte ta niisama lihtsalt ei usalda. Aga kui oma inimese välja valinud on, on Nurrik talle truu ja hea sõber. Ja kuidagi ei saa jätta mainimata, et ta on ka imeilus. Koheva musta läikiva karvaga, ja kusjuures sellise karvaga, mis püsib iseenesest korras :)

Nurrik uurib maid
Aga nüüd siis sinise toa tegelik uudis, nimelt meil on kaks päris uut asukat! Tulid meile otse kodust, kus nad keeruliste olude tõttu üleliigseteks muutusid. Must-valge pikakarvaline poiss Bossu ja siiamilaadne heleda kasukaga tüdruk Pässu. Poiss hoiab veel madalat profiili ning eelistab peamiselt aega veeta pesakastis, kuid tüdruk on julge ja sõbralik, nühib ja nurrub. Loodame aga kannatliku meele ja hoolitsusega ka härra peagi välja meelitada :)

Bossu: Olen mingis kahtlases kohas. Igaks juhuks püsin peidus.

Pässu: Mis seal on?

Tuba kolme asukad tänavad Kiku perenaist Natashat, et neile uue kratsipuu tõi! Daune hüppas kohe nelja jalaga sinna peale - tunnistas sobivaks :)

Daune kiidab heaks!

No comments:

Post a Comment